Festival

aan de Breuly

Back To DeVito

Zondag 21 mei

15:00 uur

Een funktastische sound

In de tijd dat Tributebands als paddenstoelen uit de grond schieten is, volgens een groep musici en vocalisten rond Arnhem, het aanbod nog niet compleet. Deze band is dan ook niet zomaar een kopieermachine, maar met name een respectvol eerbetoon aan één van Neerlands grootste funkzangers Erick Hogendorp.

Als de op Saparua, Indonesië geboren Hogendorp (26/2/1954) naar Krimpen aan den IJssel verhuist en zijn naam wijzigt in Rick DeVito, dan blijkt dit het begin van een funktastische sound. Het hart van veel muziekliefhebbers wordt raakt. Zijn soulvolle stem krijgt extra kleur door het schuurpapiertje, waarmee de stembanden fijngevoelig zijn behandeld. De topband rond Rick die vaak onder de naam The Frog speelt, reist met hem stad en land af om concerten te geven. Zelfs het overbekende Duitse popprogramma ‘Rockpalast’ strikt hen voor een TV-optreden.

In totaal telt de discografie negen albums. Helaas breekt hij commercieel gezien niet echt door. Daarentegen is bijna elk podium in Nederland door hem bespeeld. Rick verhuist op een gegeven moment naar Ibiza, alwaar hij veel te vroeg overlijdt op 26 juni 2018. In 2016 werd er met Rick gesproken over een op te richten tributeband. Ze kregen de goedkeuring van de ‘Master Himself’. Hierbij stond zelfs de optie open dat Erick in zijn eigen Tribute zou komen zingen. Dit heeft helaas niet zover mogen komen.

Er ontstaat in 2019 uiteindelijk wel een band met leden die kilometerslange muziekervaring hebben opgedaan in heel diverse formaties. Meerdere leden hebben zelfs gespeeld in de band van DeVito. Bovendien geeft tevens Hogendorps vaste gitarist en compagnon Age Kat groen licht en doet bij één van de optredens zelfs mee als gastmuzikant De groep is hard aan het werk gegaan om de muziek van Ricky & The Frog terug te geven aan de plek waar deze hoort: op het podium. Ze mixen DeVito met een stukje eigen beleving. Dat is ook logisch want de nummers waren ook onder leiding van Rick nooit hetzelfde en bleven zich ontwikkelen. Met de inspiratie van Rick en de beleving van deze band is het repertoire een weloverwogen mix, uit het gehele oeuvre van Mr.Loverman met onder andere: Two Together; Chrissie; Eva; I Wonder Why; Confusion enzovoorts.

Back to DeVito is: Lain Barbier: Lead vocals – Erwin van Remmen: Drums – Paul Beyerinck: Bas – Guus van de Mond: Gitaar – Robert Brands: Toetsen – Ans Tolkamp: Backing Vocals – Karen Everaarts: Backing Vocals – Martin Hiddink: Trompet – Harmen Jan Teule: Tenorsax – Paul Rademaker: Trombone – Raymond Ubbink: Percussion / Backing Vocals

Back To DeVito

Zondag 21 mei

15:00 uur

Verder op Zondag 21 mei