Buitenblik LIEF alternatief

Zoals bekend hebben wij de 12e editie van het Buitenblik festival door de Coronacrisis een jaar moeten verzetten naar het Hemelvaart weekend van 14 t/m 16 mei 2021.

Dit onontkoombare besluit heeft de organisatie van het festival allerminst in een ruststand gebracht. Wij zijn op zoek gegaan naar een bij ons passende manier om het eenzaamheidsvirus de wereld uit te helpen. Een alternatief festival rechtstreeks van onze website naar jouw (huis)kamer. Voor iedere BuitenBlik liefhebber, maar vooral voor de kwetsbare inwoners van De Liemers: bewoners in de verpleeghuizen, zelfstandig wonende ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.

Wij willen jullie wat opvrolijken in deze rare en nare tijd. En dat opvrolijken doen we met artiesten die op ons festival (zouden) optreden. Sommigen hebben speciaal hiervoor nog een nieuw optreden gemaakt. Ons amusement brengen we naar jou: voor een momentje genieten, voor een momentje minder eenzaamheid, voor …omdat jullie het waard zijn! Ook hebben we er nog een paar hoogtepunten uit voorgaande jaren bij gezet.

Wij wensen jullie heel veel plezier op dit alternatieve festival wat mede mogelijk gemaakt is door het Cultuur- en Erfgoedpact Leven in de Liemers.

 

Team BuitenBlik

Stichting Diva Dichtbij verzorgt optredens in zorginstellingen voor kwetsbare mensen die langdurig zorg nodig hebben, veelal ouderen met dementie. De Diva of Divo maakt hierbij intens contact met individuele bewoners. Ze bezoeken jaarlijks zo’n 850 zorginstellingen, waarmee ongeveer 25.000 mensen worden bereikt.

Een optreden van Diva Dichtbij maakt veel los. Bij bewoners én bij zorgmedewerkers en naasten. De gevoelige muzikaliteit en de zorgvuldige, warme benadering van onze Diva’s en Divo’s raken diep. De één begint te stralen. Een ander zingt mee. En bij weer een ander stromen de tranen over de wangen.

De professionele zangers en zangeressen van Diva Dichtbij zingen ‘van mens tot mens’: de Diva of Divo legt op een doordachte, persoonlijke manier contact met elke bewoner. Ze laten mensen voelen dat ze méér zijn dan hun ziekte.

Lees meer op www.divadichtbij.nl

Milène van der Smissen

Muziek inspireert. Dansen doet glimlachen. Aandacht kunnen geven met muziek is iets heel bijzonders. Het is een eer om een Diva Dichtbij te mogen zijn.

Leonie van der Wal

Een ontmoeting in muziek die altijd weer anders is. Zingen als Diva Dichtbij is zó dankbaar om te doen.

Abke Bruins

Muziek doet mij liefde voelen. Die liefde deel ik graag met iedereen die dat nodig heeft. Mij volledig openstellen voor muziek én voor de ander, zorgt voor een bijzonder intens contact en onvergetelijke momenten. Ik ben dankbaar en blij dat ik mag zingen voor Diva Dichtbij!

 

Barbara Breedijk

Naast haar werk voor ‘Comedy op maat’, waarbij Barbara op congressen, symposia e.a. events de dag op een muzikale wijze samenvat, heeft de zangeres een achtergrond als muziektherapeut.

Barbara heeft bij verschillende zorginstellingen gewerkt. Voor ‘Lief Alternatief’ heeft ze een lied geschreven, over het contact met je dierbaren als je in een zorginstelling woont en hoe dat is veranderd, door de maatregels m.b.t. het coronavirus

Vorig jaar mocht Barbara de 1e editie van het festival ‘Gezongen herinneringen’ presenteren en dat was een feest!

Met haar eigen programma trad ze onder andere op in Theater Walhalla, Theater Ins Blau, op Oerol. Bij de NPO was ze tijdens een reportage over de Engelenbak te zien bij EenVandaag en bij het RTL-programma Koffietijd, ook was te horen op radio 2 en nu bij dit fantastische initiatief: ‘Lief Alternatief’.

 

Warme groet, Barbara

Twaalfvierkantemeter

BuitenBlik Karaoke

‘We’ll meet again’

Happy Miel is een zanger, entertainer en theatermaker uit Nijmegen met een zorgachtergrond. Een van zijn alter ego’s waar hij veel mee optreedt is Danny Droes, waarmee hij dit jaar ook aan het festival Buitenblik zou meedoen. Daarnaast zou hij met het duo Sjon en Sjakkelien een interactieve muziekbingo verzorgen op de zaterdag, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking.

Volgend jaar komen ze hopelijk in beide hoedanigheden revanche nemen op het festival van 2021!

Bei mir bist du schein

Hollandse Hits

Samen zijn

Susanne Vroom

Poppentheater Kierewiet

Hallo, ik ben Susanne Vroom, de 3e generatie poppenspeler in mijn familie. Hier ben ik erg trots op. Mijn opa speelde poppenkast, mijn vader erfde zijn kast en ik ging met hem mee als hij voorstellingen gaf overal in het land. Rond mijn 25e heb ik zelf een poppenkast gebouwd en mijn poppen gemaakt. Hiermee treed ik al jaren op verschillende evenementen op.

Veel plezier en hopelijk kunnen Clementine en ik volgend jaar live onze voorstelling laten zien op Buitenblik!

MOOOD

“Muziek die je raakt, binnenkomt en spot on uitgevoerd met de heldere stem van Mieke en het akoestische gitaargeluid van Marty! Ze nemen je mee op reis en laten onderweg melodieuze verhalen horen die je in relaxte sferen brengt.”

Lingewaard Actueel

Run

Ain’t no sunshine

Fix You

Hoogtepuntjes van voorgaande jaren

Tim Akkerman  Brood op de plank

familie von Trapp

Nep Teunisz en de drijvende Diva

Aftermovie 2018

ZEN momentje