Markt

Will Schropp

Als je in Duiven over de Rijksweg gaat is er een grote kans dat je het bord “Houtenbeeldenatelier” ziet staan. Het is een plek die ’s zomers in het groen verdwijnt en waar ik al meer dan 20 jaar werk.

Met een opleiding aan de kunstacademie als achtergrond begon ik in 1985 met het maken van houten beelden. Ik werkte toen ook in het onderwijs. De combinatie van die twee vakken zorgde ervoor, dat ik jaren later, werd gevraagd om een tv-serie over beeldhouwen in hout te presenteren. Voor duizenden kijkers werd dat het begin van een mooie hobby, en voor enkelen zelfs hun beroep.

Van het begin af aan werk ik met bomen die hier groeien, ik weet hoe ze er uitzien en ken hun verhalen. Onderwerpen die steeds terugkomen in mijn werk zijn “het leven” en “de droom om te kunnen vliegen”. Voor binnen kan ik iedere houtsoort gebruiken, zelfs het magische moereik, hout dat duizenden jaren onder de grond heeft gelegen. Voor  tuinbeelden zijn maar een paar houtsoorten geschikt, bijvoorbeeld acacia en taxus. Tuinbeelden worden de laatste jaren steeds vaker gebruikt als grafmonument.

Door tentoonstellingen in Nederland, Duitsland en België zijn beelden over de hele wereld terecht gekomen.

Bij het BuitenBlik Festival neem ik beelden voor binnen en buiten mee, ook een aantal beelden van het zeldzame, zwarte, duizenden jaren oud eikenhout uit het veen. Verder heb ik dan de complete collectie houtsoorten van de Keltische boomkalender bij me. Je ziet dan welke boom er hoort bij jouw geboortedatum. Natuurlijk hangt er dan ook een jasje van hout, want dat is al meer dan 30 jaar een traditie.

Wil je  in het atelier komen kijken, ga dan voor de open dagen naar www.houtenbeelden.nl

Will Schropp, Houtenbeeldenatelier, Rijksweg 62, Duiven

Elly Dijkstra

Mag ik mij even voorstellen……….

Geboren in Den Haag en sinds 1990 wonende in het mooie Didam.

In mijn jeugd was ik vooral bezig met creatieve zaken zoals kleding ontwerpen en maken, tekenen en sporten. Ook het opknappen en aankleden van woonruimten trekt mij zeer.

Na het grootbrengen van drie zonen, en het werken met en voor jongeren,

heb ik mij in 2010 verder verdiept in het tekenen en in 2013 ben ik begonnen met schilderen bij de volksuniversiteit in Zevenaar.

Momenteel heb ik een plekje op het atelier van de vrienden van de academie in Zevenaar. Hier worden we begeleid door een vakdocent. Ik neem regelmatig deel aan workshops. Verder ben ik een autodidact.

De materialen waar ik mee werk zijn: acryl, olieverf en pastelkrijt.

Het gevoel dat ik heb, als ik met een schilderij of pastel aan het werk ben, zou ik iedereen gunnen. Ik zou dan ook tegen iedereen, die het wel eens wil proberen, willen zeggen “doen gewoon doen”. Je zal er versteld van staan wat je kan.

U kunt meer werk van mij vinden op de website ellydijkstra.nl