LeukeDingenMarkt

Will Schropp

Als je in Duiven over de Rijksweg gaat is er een grote kans dat je het bord “Houtenbeeldenatelier” ziet staan. Het is een plek die ’s zomers in het groen verdwijnt en waar ik al meer dan 20 jaar werk.

Met een opleiding aan de kunstacademie als achtergrond begon ik in 1985 met het maken van houten beelden. Ik werkte toen ook in het onderwijs. De combinatie van die twee vakken zorgde ervoor, dat ik jaren later, werd gevraagd om een tv-serie over beeldhouwen in hout te presenteren. Voor duizenden kijkers werd dat het begin van een mooie hobby, en voor enkelen zelfs hun beroep.

Van het begin af aan werk ik met bomen die hier groeien, ik weet hoe ze er uitzien en ken hun verhalen. Onderwerpen die steeds terugkomen in mijn werk zijn “het leven” en “de droom om te kunnen vliegen”. Voor binnen kan ik iedere houtsoort gebruiken, zelfs het magische moereik, hout dat duizenden jaren onder de grond heeft gelegen. Voor  tuinbeelden zijn maar een paar houtsoorten geschikt, bijvoorbeeld acacia en taxus. Tuinbeelden worden de laatste jaren steeds vaker gebruikt als grafmonument.

Door tentoonstellingen in Nederland, Duitsland en België zijn beelden over de hele wereld terecht gekomen.

Bij het BuitenBlik Festival neem ik beelden voor binnen en buiten mee, ook een aantal beelden van het zeldzame, zwarte, duizenden jaren oud eikenhout uit het veen. Verder heb ik dan de complete collectie houtsoorten van de Keltische boomkalender bij me. Je ziet dan welke boom er hoort bij jouw geboortedatum. Natuurlijk hangt er dan ook een jasje van hout, want dat is al meer dan 30 jaar een traditie.

Wil je  in het atelier komen kijken, ga dan voor de open dagen naar www.houtenbeelden.nl

Will Schropp, Houtenbeeldenatelier, Rijksweg 62, Duiven

Ook dit jaar sta ik, Vroon holistische praktijk voor massage & bewustzijnswerk weer op het Buitenblik festival. Dit is je kans om in 15 min te ervaren hoe een holistische massage voelt. Het is een massage vorm waarbij ik werk met oosterse en westerse massagetechnieken, helemaal op jou afgestemd. Het neemt spanning en stress weg en vergroot je lichaamsbewustzijn. Even je energie weer in balans brengen en rust in je hoofd. Hoe fijn is dat?

Tot ziens op Buitenblik en warme groet Veronica

sessies van 15 minuten
zaterdag en zondag
13.00-16.30 uur

onsuitgangspuntishetoneigenlijkgebruikmakenvanitemswaarbijeenmix wordtgemaaktvangebruiksvoorwerpendiedooreenonorthodoxemanier    vanbenadereneenbewerkingkrijgtwaardoorhetvoorwerpeengeheelan derkarakterkankrijgenentegelijkertijdfunctioneelmoetzijnhierbijmaken wijgebruikvaneencombinatievandiversetechnieken

onsstrevenisomervoortezorgendatdedooronsontworpencreatiesesthe tischverantwoordzijnenalshetevenkanooknogeenglimlachoproepen

Wiljecontactmetons?Datkannatuurlijkvia…………..

ofanders 0641695441

Door Mien

`Door Mien` staat gelijk aan : Met passie en volgens de laatste trends handgemaakt.

Mien laat zich met haar sieraden inspireren door natuurstenen en andere grondstoffen uit de natuur. Kleuren en materialen worden bijelkaar gezocht en bv in leer bewerkt tot armband.  Haar passie voor typografie kan Mien kwijt in haar slagletters. Alles bij elkaar resulteert dit in een aanbod vol variatie en altijd een persoonlijke noot.

Kom op buitenblik en laat je eigen persoonlijke sieraad maken terwijl je plezier maakt op het festival en ga met een mooie herinnering  naar huis. Mien heeft veel  sieraden op voorraad maar laat zich desgewenst ook uidagen tot het vervaardigen van een op maat gemaakt sierraad.

De collectie bestaat uit oa: Armabanden met een persoonlijke tekst.

Kettingen met een persoonlijke tekst.

Natuurstenen armbanden voor de man.

Leren armbanden voor de man. Met of zonder tekst.

Wrap armbanden leer met facet en natuurstenen kralen.

Door mien is te zien op Facebook. Doormien.

doormien@hotmail.com voor speciale wensen.

Bars sessie

Hoe werkt een Bars sessie?

Door het met de vingertoppen zachtjes aanraken van de 32 Bars punten op het hoofd door de behandelaar vindt er een energiestroom/afvoer plaats. 

Een sessie duurt normaal ongeveer 1 uur tot 1,5 uur. (Voor volwassenen, voor kinderen is het doorgaans korter) Tijdens het BuitenBlik festival kunt u kennis maken met Bars middels een sessie van een half uur.

Door aanraking van de punten wordt de energie van de vastgezette ervaringen die op de harde schijf zijn opgeslagen verwijderd.

Dit kunnen ervaringen zijn zoals beperkende overtuigingen, negatief zelfbeeld, angsten en alles wat je in je leven kan beperken om voluit te leven. Kortom deze punten ontladen de gedachten, gevoelens, emoties, overwegingen en houdingen die je in je leven hebt opgeslagen.

Access Consiousness the Bars sessies 

Een sessie kan heilzaam werken op allerlei lichamelijke en geestelijke aspecten.

Denk hierbij aan; angsten en fobieën, depressie, o.a. burn out, psychische  klachten, vermoeidheid, slapeloosheid, lichamelijke (pijn) klachten, hypersensitiviteit, betere concentratie, helderder in het hoofd, beter bij jezelf blijven, betere leerprestaties, stress, verminderend, immuunsysteem versterkend, verbetert de relatie met jezelf en anderen een positievere houding ten opzichte van het leven, Kinderen met ADHD/ of die zich niet goed kunnen concentreren op school ,huil baby’s

In het minste geval voel je je na een Bars sessie zo ontspannen alsof je een heerlijke massage hebt gekregen, in het beste geval verandert je leven ten goede.

Ik hoop u te mogen begroeten

Anita Geerling

 

sessies van 15 minuten
zaterdag 1 juni
13.00-16.30 uur

 

Prijs: € 7,50 p.p. per sessie

VANZAN

VANZAN is een label van Heleen van Zantvoort.

Zij maakt tassen van hergebruik. De ontwerpen zijn van haar eigen hand en worden in eigen atelier vervaardigd. Het materiaal komt o.a. van gebruikte reclame geveldoeken (bisonyl)(lekker stevig) of uit de mode geraakte leren jassen (héél duurzaam) of gevonden paraplu’s (voornamelijk gebruikt als voering).

Kortom: alle materialen zijn gebruikt, gereinigd en hergebruikt.

En elke tas is uniek.

Bubble Gifts 4 U

ook wel bekend als Dames Pothof

Wij zijn Bubble Gifts 4 U, ook wel bekend als Dames Pothof of Ans, Nadja, Krista en Gemma. Wij maken sinds 1 mei 2018 allerlei Zeep Cadeautjes. In samenwerking met Atelier Luna iLena te Didam geven wij ook kinderfeestjes en workshops.

Wat begon als hobby, is nu een wat uit de hand gelopen hobby, maar we beleven er nog net zoveel plezier aan.

Dit willen wij graag laten zien op het BuitenBlik Festival! Als extraatje schminkt Krista in de kraam van Bubble Gifts uw kindje in wat hij of zij maar wilt worden!

Nieuwsgierig geworden naar ons?

Op www.bubblegifts4u.nl vindt u nog veel meer informatie!

MinimalAnimaLArt

Sinds mei 2017 woon ik aan de rand van het prachtige natuurgebied de Millingerwaard. Vanuit de behoefte om mijn omgeving werkelijk te zien en te leren kennen en tegelijkertijd schilder- en printtechnieken (verder) te ontdekken, ben ik aan dit project begonnen: het maken van ontwerpen van de dieren die ik om mij heen zie. Om te beginnen heeft dit geresulteerd in een serie van vijf aquarelprints van zoogdieren, ‘Dieren in de Millingerwaard’.

Deze lente is er een tweede serie uitgekomen met aquarelprints en een houtsnede-print: ‘Feathered Friends’, met onze gevederde vriendjes zoals de huismus, de merel, de bonte specht en de boomklever.

Ook maak ik houtsnede edities en werken op linnen in klein formaat.

 

e-mail: minimalanimalart@outlook.com

Glas in Lood

hallo ik ben Annie en maak samen met Jody glas in lood, tiffanie en glazen sieraden.

Het is een hobby van ons, we bedenken en maken ook alles zelf.

Natuurlijk werken we ook in opdracht.

Keramiek

Binnen het kunstatelier-ooy worden, door een groepje vrouwen, producten gemaakt van klei. Deze producten, zoals b.v mooie rode klaprozen met een pin verpakt in een leuk tasje van oude kalenders. En o.a raku gestookte vogeltjes en fietsen, worden verkocht voor een goed doel.

De opbrengst gaat naar de Familias Especiales uit Nicaragua. Dit is een organisatie die mensen met een beperking en hun moeders helpt.

www.familiasespeciales.nl

Loes Steijgerwalt

Hoewel ik al een aantal jaren schilder, kreeg ik na mijn pensionering  meer tijd en gelegenheid hier mee bezig te zijn.  Vooral het schilderen van landschappen, zowel in Nederland als in Canada  trekt mij aan.  Ik werk hoofdzakelijk met acryl verf, af en toe met olie.  Ik heb meerdaagse workshops gevolgd o.a. van Doet Boersma in Friesland en van Dominik Modlinski en Mike Svob in Canada.

Een aantal jaren heb ik ook houtbewerken gedaan in Doetinchem, en in Westervoort beelden gemaakt van was, die later gegoten zijn in brons.  Nu schilder ik echter wekelijks bij 2 groepen in het Juvenaat die voortkwamen uit de opgeheven Vrije Academie in Zevenaar.

Als u een vraag heeft kunt u mij bereiken op 0316-226429 of via lsteijgerwalt@hotmail.com.

Ik wens u veel plezier bij het kijken naar mijn werk.

Loes Steijgerwalt

Lovely2Give

Mensen blij maken met een leuk, lief of grappig houten tekstbord

De liefde voor het maken van houten tekstborden begon een aantal jaren geleden heel spontaan toen een vriendin vroeg ‘ga je mee op een creatieve markt staan’? Zij haakt de meest leuke dingen en ik ging uitzoeken waar mijn creativiteit lag. Houten materialen en teksten spreken mij enorm aan dus al gauw kwam het maken van tekstborden om de hoek kijken. Al heel snel kwamen er verzoekjes, ‘kun jij dit maken of dat?’. Zo leuk, de meeste tekstborden worden gekocht en vervolgens weer aan iemand kado gedaan. Er wordt dus altijd iemand blij van een tekstbord met een leuke, lieve of grappige tekst er op. Daar gaat het in het leven toch om? Mensen blij maken.

Dus ben je op zoek naar een leuk handgemaakt kado kijk dan even rond in mijn winkel.
Wil je liever een houten tekstbord met een persoonlijke tekst? Dan kan dat ook, Lovely2Give maakt er een tekst op die jij uitzoekt. Zo kun je iemand een heel origineel kado geven.

Hartelijke groet,

Carmela
Lovely2Give

//www.etsy.com/nl/shop/Lovely2Give