THEATER

Buitenblik is in de eerste plaats een theaterfestival. Ook dit jaar hebben we weer tal van artiesten gestrikt om naar de Breuly te komen met hun theateract. Bijzonder detail: niet alleen artiesten van nationale- en internationale allure vinden bij Buitenblik een podium. Er is ook plek voor regionaal talent!

 

Theaterplein

Op het theaterplein kun je onder het genot van een hapje en een drankje de hele
dag rondkijken en je verwonderen. Er lopen veel artiesten rond en er is van 13.00
uur tot 20.00 uur van alles te zien en te beleven.

 

Aan het theaterplein staan een paar theaterwagens. In deze wagens kun je tal van voorstellingen bekijken. De entree van het festival is gratis, maar voor deze voorstellingen betaal je een kleinigheid aan de artiesten. Zo loont het om naar Zevenaar te komen.
Merel Moistra

Merel’s Survival Gids: De Musical

Een interactieve voorstelling met tips en liedjes en de ruimte om vragen te stellen.

Zit je wel eens met vragen? Merel zat ook met vragen. En toen jij hard aan het werk was om carrière te maken schreef Merel liedjes en dacht ze na over het leven, las boeken, ging naar lezingen en studeerde op alles dat haar begrip van de wereld en de mensen kon vergroten.

Jij deed wel alles goed. Jij maakte carrière- of niet.. Jij woont nu een mooi koophuis- of niet.   Je hypotheek is bijna afgelost- of nog niet.

Maar hoe succesvol je ook bent – of niet, toch bekruipt je soms de vraag: “waar doe ik dit toch allemaal voor?

Merel is als de eekhoorn die niks begraaft voor de winter, maar die in de winter de harten van de andere eekhoorns verwarmd met mooie liedjes en verhalen waardoor de winter minder hard wordt.  Het leven is net zo moeilijk alsdat je het je maakt. Merel heeft geen carrière, geen koophuis en geen succes.  Merel heeft een sluitende filosofie, een optimistische boodschap en mooie liedjes.

Het leven is mooi. Kom genieten!

Zaterdagmiddag van: 13.00-19.00 uur
Zondagmiddag van: 13.00-18.00 uur
voorstellingen van ±30 minuten
Kaartverkoop bij de theaterwagen

 

Entreeprijs: €5,00

Whateverhappens
Zaterdagmiddag van: 13.00-19.00 uur
voorstellingen van ±30 minuten
Kaartverkoop bij de theaterwagen

Entreeprijs: €5,00

WhateverHappens is terug bij Buitenblik.

 

Deze zang-theatergroep bleek vorig jaar een welkom onderdeel van de programmering in de theaterwagens. Zes vrouwen en twee mannen met elk een totaal verschillende achtergrond, vormen als theatergroep een hechte eenheid. Meerstemmige zang binnen het populaire repertoire vormt de basis van hun optredens. Deze muzikale basis wordt in een visueel aantrekkelijke theatrale setting gegoten. Met fysieke dynamiek en subtiel ingezet acteerwerk, maakt WhateverHappens totaaltheater. En het publiek bepaalt mee wat zij spelen!

foto Whateverhappens1
Barbara Breedijk

Barbara Breedijk – Draag nooit beige naar een bruiloft 

Theatervoorstelling (try-out)

Een zangeres voor bruiloften, feesten en partijen, treffen we voordat ze een lied op maat zal vertolken,  voor een kersvers echtpaar. Dit is haar 100ehuwelijk!

Het is een andere bruiloft, dan waar ze normaal speelt, dit keer op een bijzondere  locatie in het buitenland. Het echtpaar waar ze voor gaat zingen heeft specifiek naar haar gevraagd en dat heeft een reden…

 (Regie: Dees Verhoeven / foto: Marc Deurloo)

 

Over Barbara Breedijk

‘Deze onorthodoxe blonde krullenbol staat bekend om haar energieke podiumpresentatie, improvisatietalent, beestachtige liedteksten, gevatte humor en warme stem.
Barbara speelde onder andere in de voorprogramma’s van Candy Dulfer, Wouter Hamel, Lucky Fonz III en Elfie Tromp. Ze zong liedjes tijdens de boekpresentaties van Jaap Robben en Jente Jong. Ze was te horen op radio 2, in Theater Bellevue, Paradiso, De Kleine Komedie en op Oerol. Van 2016 tot en met 2018 toerde ze met theatervoorstelling ‘Fiere Vrouwen’ door heel Nederland.

www.barbarabreedijk.com 

Zaterdagmiddag aanvang: 13.00 uur
Zondagmiddag aanvang: 13.00 uur
voorstellingen van ±30 minuten
Kaartverkoop bij de theaterwagen

 

Entreeprijs: € 5,00

Poppentheater Kierewiet
Zaterdagmiddag vanaf: 13.00 uur
Zondagmiddag vanaf: 13.00 uur
Beide dagen 3 voorstellingen
voorstellingen van ±30 minuten
Kaartverkoop bij de theaterwagen
Entreeprijs: €3,50

Kiererewiet goes blacklight!

 

Poppentheater Kierewiet heeft een nieuwe voorstelling te bewonderen in een theaterwagen tijdens Buitenblik!

Het zal geen gewone poppenkastvoorstelling zijn, zoals Susanne Vroom in het verleden heeft gegeven, maar een familievoorstelling in blacklight.

Dit keer speelt Susanne niet alleen, maar samen met Clementine Hoolwerf.

Het wordt een leuke voorstelling met bijzondere lichteffecten.

Kom dus 1 en 2 juni naar Buitenblik en geniet van de voorstelling!Clementine en Susanne hebben er zin in!

Mister Suitcase
In de kindertent!
Zaterdagmiddag vanaf: 13.00 uur
2 voorstellingen
voorstellingen van ±30 minuten

Magic Koldershow!!

Een interactieve, verrassende, vrolijke ‘Magic Show’ vol kolder voor het hele gezin. Een oude bakfiets met 15 koffers vol visuele kolder en magische attributen, vormt de basis van deze komische ‘One-Man-Street-Act’. Deze zeer charmante gentleman brengt u een familieshow met fysiek spektakel, nonsens, veel improvisatie en absurde gekkigheid.

Op zaterdag 2 voorstellingen, te vinden in de kindertent op het festivalterrein.

Floris van Minnen
Zondagmiddag 2 juni vanaf: 13.00 uur
3 voorstellingen
voorstellingen van ±30 minuten
Kaartverkoop bij de theaterwagen
Entreeprijs: €5,00

Vraagteken?

De voorstelling VRAAGTEKEN? gaat over een jonge kunstenaar die niet meer weet hoe alles werkt. Waarom staat hij op het toneel, wat is acteren en voor wie doet hij het eigenlijk? Een voorstelling die perspectief biedt binnen het vak. Ik nodig u uit om met mij na te denken over deze vraagstukken, te lachen, misschien wel te huilen maar in ieder geval te genieten, want daar gaat theater toch om? Of toch niet?

MANON & JETSE
Zondagmiddag vanaf: 13.00 uur
1 voorstelling
voorstelling van ±30 minuten
Kaartverkoop bij de theaterwagen
Entreeprijs: €5,00

In 2018 gaven Manon Nijenhuis (zang) en Jetse de Jong (piano) een bijzonder optreden op het Buitenblik festival. Door zware regenval speelden zij onder de tent tussen het publiek. Een gedenkwaardig optreden waar het enthousiasme, de liefde voor muziek en de muzikale connectie van het tweetal duidelijk naar voren kwam.

Tijdens een intiem optreden in de theaterwagen dit jaar zullen zij muziek van o.a. Gregory Porter, Allen Stone en Harry Connick Jr. ten gehore brengen. Naast fijne luisterliedjes zal er ook geïmproviseerd worden, waar de jazz-achtergrond die zij delen duidelijk naar voren komt.

Beiden zijn zowel samen als afzonderlijk van elkaar actief in verschillende bands en speelden in binnen- en buitenland. Het duo ontmoette elkaar op het Liemers College waar ze samen in de Not2Bigband speelden. Momenteel studeren ze aan het conservatorium in Amsterdam en Utrecht.

Straattheater

Theatergroep Uit
Zaterdagmiddag aanvang: 13.30 uur
Zondagmiddag aanvang: 13.30 uur

 

Mocht u op het festivalterrein een aantal bejaarden bij elkaar zien die er een potje van maken,  dan weet u dat u bent aangeland bij spelers van Theatergroep UIT te Zevenaar.

Wat ze gaan doen?

Laat u verrassen.

Hartjesmachine
Zondagmiddag vanaf: 13.30 uur
Op het terrein

 

De Machinearbeider komen met de Hartjes Machine uw hart veroveren. Met veel liefde mengen zij ingredienten als suiker, een grote schep liefde en een klein schepje aandacht bijelkaar. De machine knarst, kraakt, stoomt, puft en met een juiste draai aan het rad komen er heerlijke snoephartje tevoorschijn.

Legenden uit de Liemers herverteld
Zondagmiddag 2 juni vanaf: 13.00 uur
Onder de grote boom
Gratis

De Liemers is een gebied in Gelderland waar het nog gonst van de sagen en legenden. Zeven auteurs van uitgeverij Nimisa Publishing House hebben ieder een legende uitgezocht en op fantasierijke wijze herverteld.

Wist je dat er een heel dorp verzonken is in het meer van de Breuly?
Heb je ooit over het proces van Mechteld ten Ham, de heks van Bergh gelezen? De oude vrouw die in 1605 haar eigen proces aanvroeg om te bewijzen dat ze geen heks was.
Heb je de ridders van De Ploen en De Magerhorst horen vechten in de kerstnacht?
Weet je waarom het landgoed in Babberich ook wel Kasteel Halsaf wordt genoemd?
Ben je ooit het witte wief van Montferland tegengekomen voor een dans?
Weet je waarom het landgoed Sevenaer zo bijzonder is?
En ken je de bitterzoete sage van vrouwe Fredegunde van de Nevelhorst?

Op de grens van volksvertelling en verbeelding vind je wellicht de waarheid over het ontstaan van deze verhalen. Ga je mee op ontdekkingsreis? Op zondag 2 juni onder de grote boom op ons festivalterrein, vertellen de auteurs hun verhalen.

De KOK
Zondagmiddag vanaf: 13.00 uur
Op het terrein

 

Scherpe messen, een snijblok, rare kookboeken, magische pannen en een dol dwaze kok zijn de ingrediënten van deze komische loopact. Op een muskusrat en een opgezette kip na, heeft deze man niets eetbaars bij zich.  Deze kok is prima in staat om zijn omstanders te vermaken met niets. Hij heeft een magische inslag en is vrijgezel, maf en lelijk tegelijk. Houd uw dochters binnen en geniet van alles dat ook maar iets (of niets) met koken te maken heeft. Pas op; soms stopt hij even om zijn absurde spoedcursus vol prikkelende keuken problemen met u te delen.

Zeepbellen act
Zondagmiddag 2 juni vanaf: 13.00 uur
Op het terrein

Geniet van al het moois dat deze artiesten met zeepbellen kunnen maken. Rook bellen, grote bellen, bellen waar je in kunt staan (binnen), bellen die niet stuk gaan, bellen waar wat in zit, bellen in bellen, bellen die ….. etc. 

Dit duo verbaast u graag met een mix van lucht, sop en creativiteit. Liters (zeer speciaal) sop vormen de basis voor dit mooie plaatje.

Buiten: groots, tussendoor verplaatsbaar en heel soms wat  afhankelijk van de weersomstandigheden. Binnen: verfijnt, nat, magisch en redelijk gecontroleerd. Kortom: gebakken lucht op maat ! 

De Grabbelrokken
Zaterdag 1 juni
Zondagmiddag 2 juni
vanaf: 13.00 uur
Op het terrein


De dames paraderen zaterdag  en zondag over het festivalterrein. Voor een paar centen mag je in een van de honderd zakken een leuk kadootje grabbelen. (Voor iedereen onder de 12 althans 😉